Peuteropvang met hoofd en hart

De leiding van de Berenboot is in handen van Sandra van der Poel. Met ruim 15 jaar werkervaring in de kinderopvang en een keur aan diploma’s weet zij waar zij voor staat.
In die 15 jaar ervaring heeft Sandra gewerkt in alle leeftijdscategorieën: van baby's tot naschoolse opvang voor 10+ers. Ook heeft zij bij diverse organisaties gewerkt, zodat zij verschillende stijlen en pedagogische aanpakken (zoals Reggio Emilia) heeft geleerd én toegepast.
Qua opleiding heeft Sandra de verplichte zaken gedaan: LKC (Leidster Kinder Centra) en kinder-EHBO. Daarnaast heeft zij 2 jaar PABO gedaan. Vooral belangrijk voor de Berenboot is de cursus Voor- en Vroegschoolse Educatie die zij heeft gevolgd. De kennis die zij daar heeft opgedaan, heeft zij ook al toegepast bij het opzetten van een peuterprogramma op een kinderdagverblijf.

Over haar liefde voor kinderen
“Ik vind het heerlijk om veel aandacht aan de kinderen te kunnen geven. Ieder kind bloeit daardoor op en dat is één van de mooiste dingen die je kunt beleven.”

Over de ontwikkeling van het kind
“Het is heel mooi om te zien hoe een kind binnen enkele maanden de basisvaardigheden leert, zoals functioneren in de groep en enthousiast meedoen met de activiteiten.”

Over het christelijke karakter
“Jonge kinderen al vroeg iets meegeven over Gods liefde! Dat doe ik door met de kinderen te zingen, mooie bijbelverhalen met ze te lezen en natuurlijk door de christelijke feestdagen met ze te vieren."